Novosti i objave

Održana završna konferencija i svečano otvorenje studentskog doma Palacin

srp 11, 2023

Održana je  završna konferencija projekta ‘Studentski dom Palacin’ u sklopu koje je uslijedilo i svečano otvorenje samog doma, na kojem je prisustvovao, uz predstavnike Grada i Županije, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

                         

– Veleučilište u Šibeniku i naši studenti, pogotovo oni nepovoljnijeg socio-ekonomskog položaja, sada mogu imati sjajan moderan i suvremeni smještaj na razini kakvu zaslužuju. To će im omogućiti da na svom obrazovanju na jednom od programa na Veleučilištu u Šibeniku ostvare što bolje rezultate. Naš obrazovni sustav sve više nastoji biti konkurentan obrazovnim institucijama na razini Europe i na razini svijeta. Važno je za grad Šibenik, koji je grad kulture, turizma, sporta i djece, da bude ekonomsko i turističko središte, ali isto tako da bude središte za obrazovanje. Zbog toga realizacija ovakvih projekata je izuzetno važna. Ovaj dom je materijaliziran političkom voljom Vlade RH, a potaknuto je time da u ovih prvih desetak godina članstva u EU se uloži u obrazovnu infrastrukturu – kazao je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Veleučilište u Šibeniku uspješno je provelo projekt Studentski dom Palacin koji se financira putem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji su financirani iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu poziva: “Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju”.

– Nema većeg zadovoljstva nego kada mladom čovjeku omogućite da sve svoje intelektualne sposobnosti stavi u funkciju stjecanja novih znanja i kasnije izađe vani oplemenjen novim znanjima te zauzme svoje mjesto te uspije u svojoj profesionalnoj karijeri. Zato služe studentski domovi da bismo studentima pružili najbolje moguće okruženje. Šibenik ide putem jedne pametne i ozbiljne visokoškolske institucije – kazao je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 11.328.702,31 EUR (85.356.107,55 HRK), a dio osiguran iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 10.575.353,37 EUR (79.680.000,00 HRK).

                   

Dekan Veleučilišta u Šibeniku Ljubo Runjić zahvalio je svima koji su proteklih godina sudjelovali u realizaciji ovog projekta.

– Važnosti ovog projekta ispisana je na više stranica, ali ja bih istaknuo dvije važne činjenice. Ovaj dom u prvom redu predstavlja prekretnicu razvoja visokog obrazovanja u gradu Šibeniku, jer će značajno unaprijediti kvalitetu života studenata. Nadalje, ovaj dom predstavlja potvrdu da grad Šibenik polako postaje europski grad budućnosti. Grad u kojem će upravo visoko obrazovanje biti jedan od glavnih pravaca njegova razvoja. I to je jedini ispravan put – pojašnjava dekan Runjić.

Novoizgrađeni dom ima 332 ležaja i najvrjedniji je infrastrukturni projekt u Šibensko-kninskoj županiji vezan uz visoko obrazovanje koji će značajno unaprijediti kvalitetu života studenata te doprinijeti prepoznatljivosti grada Šibenika kao poželjnog mjesta za studiranje.

Šibensko-kninski župan Marko Jelić rekao je da kontinuirano moramo ulagati u visoko obrazovanje.

– Ako želimo očuvati Hrvatsku kao naciju, onda moramo ulagati disperzirano u visoko obrazovanje na mjestima gdje tu ljudi mogu sudjelovati. Studenti moraju imati mogućnosti rada, učenja, studiranja i života u onim uvjetima koji su danas neophodni. Ovim studentskim domom naša županija je zaokružila priču o studentskom standardu. Treba nastaviti ulaganje u druge aspekte obrazovanog procesa, kao što su opremanje kabineta i slično – rekao je župan Jelić.

Željko Burić, gradonačelnik Šibenika, rekao je da je gradnja studentskog doma jedan od važnijih projekata.

– Stalno govorim da Šibenik ima tri smjera razvoja. To su gospodarstvo, turizam i visoko obrazovanje. Kad smo krenuli u gradnju doma bilo je teško vrijeme, jer nismo znali koliko ćemo imati studenata. Ovo smo uz tešku muku spojili u jednu kompletnu cjelinu. Od grada koji prije 10-ak godina nije imao ništa po pitanju visokog obrazovanja, sada poznaje prepoznatljiv upravo kao studentski grad – zaključio je Burić.

                 

Useljenje u studenti dom Palacin – obavijesti i upute

Useljenje u studenti dom Palacin – obavijesti i upute

USELJENJE U STUDENTSKI DOM   01. listopada 2023. u vremenu od 10:00 do 19:00 sati nakon toga, 15. listopada, useljenje je moguće radnim danom od 7:30 do 19:00 sati, a vikendom i praznikom od 8:00 do 13:00 sati studenti viših godina mogu se useliti i prije 01....

Od 1. rujna novo radno vrijeme studentske menze

Od 1. rujna novo radno vrijeme studentske menze

Od 1. rujna studentski restoran SKVUŠ ponovo započinje uslugu pružanja subvencionirane prehrane studentima i to u punom radnom vremenu s  nešto izmijenjenim rasporedom usluživanja ručka i večere. Isto vrijedi i za vanjske korisnike. Radno vrijeme studentske menze:...

Obavijest o skraćenom radnom vremenu 14. kolovoza

Obavijest o skraćenom radnom vremenu 14. kolovoza

Poštovani studenti i korisnici naših usluga, u ponedjeljak 14. kolovoza ususret blagdanu i državnom prazniku Velike Gospe, student servis kao i ostale ustrojbene jedinice Studentskog centra Šibenik, radit će skraćeno do 13.00 sati. Na sam praznik 15. kolovoza...

KONTAKT INFORMACIJE


  Put Bioca 8, Šibenik

Radno vrijeme ureda:
ponedjeljak - petak: 07:00 - 15:00
student servis sa strankama:  07:30 - 14:00
pauza: 11:00 - 11:30 

T: 022 200 505
F: 022 247 061
E: info@scsi.hr